Září 2020

Na začátku měsíce, ve dnech 9. - 11. září jsme se s dětmi vydali na třídenní pobyt - školku v přírodě ve Velkých Karlovicích. Školky v přírodě se zúčastnily všechny děti. Na začátku výpravy byly vidět menší obavy z řad rodičů ale naopak nedočkavé tváře z řad dětí. Spousta dětí si poprvé sbalila svůj cestovní kufr a vydala se na delší pobyt bez rodičů. Po tři dny vyšlo krásné počasí a tak jsme mohli prozkoumávat okolí a hrát si v přírodě celý den. V programu nechyběla ani stezka odvahy s lampionky a hledání pirátského pokladu, kdy děti dostaly za odvahu tričko na památku.  V pátek za námi zavítali rodiče a u odpoledních dobrot a kávičky děti vyprávěly zážitky. Všechny děti si zaslouží obrovskou pochvalu. Celý pobyt zvládly bez slziček, užili jsme si ho a děti se v samostatnosti zase posunuly o notný kus dále.

Zářijové počasí nám letos přálo a tak se také mohl uskutečnit plánovaný in-line kurz bruslí (již druhý v tomto roce) pro starší děti. Na dětech byly vidět během 5 lekcí obrovské pokroky, na konci kurzu již všechny děti zvládají samostatně bruslit. Všechny děti si tak vysloužily od HEPA outdoor fitness Nový Jičín diplom a již se těšíme na zimní bruslení na ledním stadionu v Kopřivnici.

V úterý 29. září se uskutečnila v Orlovně beseda s PhDr. Janem Svobodou. Této besedy se zúčastnilo necelých 50 lidí. Účastníci měli možnost zeptat se na dotazy ohledně výchovy dětí, které aktuálně řeší, a za pomoci malého testu prozkoumat a pochopit svoji osobnost. Jednalo se o dvě velmi poučné hodiny a my ještě nějakou dobu budeme vstřebávat, že si tento nejuznávanější dětský psycholog našel v obsazeném programu čas a dorazil takto narychlo právě za námi.

Free Joomla! template by Age Themes

Tyto stránky používají soubory cookie a skript ve Vašem prohlížeči k analýze návštěvnosti. Používáním stránek s tímto vyjadřujete souhlas.